iplink logo H512x512
 

Faktura

Sjekk spamfilter og søppelpost

Dersom du ikke har mottatt månedsfaktura fra oss, kan det hende den har havnet i spamfilteret eller i søppelpost i din epost-klient. Merk at dette ofte er to separate kategorier, og vi anbefaler at du sjekker begge. Vi anbefaler på det sterkeste at du legger til vår epost-adresse i adresselisten din (eller i en liste for trygge avsendere) for å sikre at fakturaen aldri sorteres som søppelpost. Det er ditt ansvar å påse at fakturaen mottas som den skal.

Faktura har blitt sendt til en gammel epost-/postadresse

Det er kundens ansvar å oppdatere epost-adresse og postadresse mot vårt kunderegister, og å sørge for at vår faktura kommer frem til innboksen (ikke havner i søppelpost, spam, rotemappe eller lignende). Dersom du ikke mottar faktura fordi du har endret epost-adresse, er det ditt ansvar å sørge for å få tilsendt fakturaen på nytt eller laste den ned på Min Side. Gjør du ikke dette, vil du få en purring på kravet. Vi anbefaler for øvrig å betale via Avtalegiro så man slipper å tenke på å legge inn manuelle trekk hver måned.

Du kan alltid logge inn på Min Side for å se din fulle fakturahistorikk.

Svært få norske virksomheter har mulighet til å slå opp adresse i folkeregisteret eller andre registre. Du har selv ansvar for å motta og betale regninger.

Den som skal betale en regning har ansvaret for postgangen i Norge. Det innebærer at du må kontakte oss dersom du mangler en regning eller påminnelse. Enkelte ganger vil også e-postfakturaer feilaktig kunne havne i spamfiltere eller avtalegirotrekk ikke bli trukket fra kontoen din som det skal hvis du mangler dekning. Følg derfor jevnlig med på din konto og spamfiltere dersom du er i tvil.

Fakturaene mine havner i spamfilter/søppelpost, hva gjør jeg?

For å motvirke dette kan dere legge oss til i en adresseliste eller liste over trygge avsendere i deres mailklient. Bruk da våre adresser noreply@iplink.no, hjelp@iplink.no og faktura@iplink.no. Hvordan dere gjør dette varierer avhengig av klienten, men alle epost-leverandører har gode bruksanvisninger for dette.

Epost er ikke et garantert leveringssystem. Vi anbefaler derfor å bruke Avtalegiro (man kan sette både beløpsgrense og varsling hver gang Avtalegiro er ankommet, og du kan endre trekket i hele perioden mellom faktura sendes ut frem til forfallsdato), og man kan til enhver til logge inn på Min Side for å se fakturaer og fakturahistorikk.

Brevfakturaene våre distribueres via Posten. Noen av våre kunder har en avtale med Posten om at brev fra tilbydere med Digipost kan leveres i deres egen Digipost-kasse. Det er en avtale mellom deg og Posten, og ikke noe vi kan oppheve eller kontrollere. Dersom du ønsker å avslutte din Digipost-avtale må du kontakte Posten direkte for dette. Så lenge avtalen din om Digipost er aktiv, vil den derfor automatisk dirigeres dit i stedet. Kunder som ikke har Digipost aktivert vil få fakturaen via vanlig brevpost.

IBAN: NO4181501428736
SWIFT: DABANO22
Bank (ved behov): Danske Bank

Vi sender kun én purring som også er et inkassovarsel. Det betyr at dersom du ikke betaler purringen, vil saken sendes til vår samarbeidspartner Lowell for videre innkreving.

Ordinære purringer sendes måneden etter originalfakturaen har forfalt. Det betyr at dersom du ikke betaler fakturaen din som forfaller i midten mai, sender vi purringen i begynnelsen av juni. Vi sender aldri purring før det har gått 14 dager etter forfall på originalkravet.

Jeg har betalt purring forrige måned, og nå får jeg purring denne måneden også

En vanlig feil når man får purring en måned er å la være å betale ordinær månedsfaktura den samme måneden. Siden purringen gjelder originalkravet fra måneden før, er det viktig at du også betaler kravet du har fått tilsendt for inneværende måned. Ellers vil du få purring også neste måned.

Hvorfor har purringen min blitt sendt til Digpost?

Purringene våre distribueres via Posten. Noen av våre kunder har en avtale med Posten om at brev fra tilbydere med Digipost kan leveres i deres egen Digipost-kasse. Det er en avtale mellom deg og Posten, og ikke noe vi kan oppheve eller kontrollere. Dersom du ønsker å avslutte din Digipost-avtale må du kontakte Posten direkte for dette. Vi sender alltid purring i posten, og så lenge avtalen din om Digipost er aktiv, vil den derfor automatisk dirigeres dit i stedet. Kunder som ikke har Digipost aktivert vil få purringen via vanlig brevpost.

Vi sender kun én purring som også er et inkassovarsel. Det betyr at dersom du ikke betaler purringen, vil saken sendes til vår samarbeidspartner Lowell for videre innkreving.

Dersom kravet ditt har gått til Lowell skal du kontakte dem for betalingsinformasjon og informasjon om kravet. De kontaktes pr. telefon på nummer 23 17 10 60.

Brevfakturaene våre distribueres via Posten. Noen av våre kunder har en avtale med Posten om at brev fra tilbydere med Digipost kan leveres i deres egen Digipost-kasse. Det er en avtale mellom deg og Posten, og ikke noe vi kan oppheve eller kontrollere. Dersom du ønsker å avslutte din Digipost-avtale må du kontakte Posten direkte for dette. Så lenge avtalen din om Digipost er aktiv, vil den derfor automatisk dirigeres dit i stedet. Kunder som ikke har Digipost aktivert vil få fakturaen via vanlig brevpost.

Vi tilbyr dessverre ikke eFaktura enda, men vi tilbyr Avtalegiro.

Opprette Avtalegiro via nettbank

Dersom du betaler din faktura med nettbank, kan du opprette Avtalegiro der. Enten under betaling av fakturaen, eller fra en egen oversikt over tilbydere av Avtalegiro. For detaljer om hvor i nettbanken du finner dette, må du kontakte din bankleverandør.

Opprette Avtalegiro uten nettbank

Dersom du ikke ønsker å opprette Avtalegiro via nettbank, kan du fylle ut skjema for opprettelse av Avtalegiro her.

Hvor lang tid tar det før Avtalegiro er aktiv?

Det kan ta 3–6 uker fra du oppretter Avtalegiro-avtalen til den er aktiv og faktura trekkes som den skal. Følg derfor med på dine fakturaer. Det vil stå i tilsendt epost at fakturaen trekkes via Avtalegiro, og på selve giroblanketten vil beløpet være krysset ut og markert «AVTALEGIRO». Frem til dette må du betale fakturaene manuelt som vanlig.

Når din faktura ikke har blitt trukket via Avtalegiro må du selv sjekke med banken din hva som har hendt. Ofte er det for lav beløpsgrense eller manglende dekning på trekk-kontoen som er problemet. Vi har ikke mulighet til å se hva årsaken til manglende trekk via Avtalegiro er, vi kan bare se at pengene ikke har kommet inn til oss.

Noen råd om beløpsgrense

En vanlig feil er at kunden har satt alt for lav beløpsgrense. En beløpsgrense på f.eks. akkurat abonnementskostnaden kan gi problemer. En måneden man er nødt til å ringe et spesialnummer, eller ringer ut av Norge, fører også til at Avtalegiroen stanser og ikke bli trukket - selv om beløpet er på kun fem kroner mer enn beløpsgrensen din. Ta derfor forbehold om at telefonbruk ikke alltid kan planlegges, og sett beløpsgrensen litt høyere. Vi anbefaler derfor en beløpsgrense på minst kr 500, men anbefaler også å justere denne i forhold til din bruk – ringer du mye, sett en høyere grense.

Det er ikke farlig å sette en høy beløpsgrense fordi vi aldri vil trekke mer enn beløpet fakturaen er på. Dersom du er uenig i beløpet du har blitt fakturert, kan du selv kansellere trekket i din nettbank uten at beløpsgrensen din behøver å ta seg av dette.

Se på detaljene på din faktura for å se hva som har gjort at fakturaen er høyere denne måneden enn andre måneder. Ofte har det blitt ringt mer til mobilnummer enn man trodde, eller man har ringt et spesialnummer (opplysningen, givertelefoner, kundeservice m.m). Ved TV-aksjonen eller nødsituasjoner og naturkatastrofer er det mange som ringer inn sitt bidrag via fasttelefonen, og deretter glemmer at dette vil faktureres neste måned. Husk at fakturaen gjelder forrige måneds ringing.

For å se din ringehistorikk, logg inn på Min Side for å se din ringehistorikk opp til tre måneder bak i tid. Her kan du se alle anrop som er foretatt.

Jeg vil se ringehistorikk lenger tilbake enn tre måneder

Det er ikke lov for teleoperatører i Norge å oppbevare ringehistorikken din lenger enn tre måneder. Du kan åpne dine eldre fakturaer for å se hvilke generelle destinasjoner du har ringt, men det er dessverre ikke mulig å hente ut detaljert ringehistorikk lenger enn tre måneder bak i tid.

Vi etterskuddsfakturerer

Det betyr at alle månedsfakturaer gjelder måneden før. Vi får mange henvendelser fra kunder som har fått faktura den første måneden etter oppsigelsesdatoen deres. Dersom du kikker på teksten i fakturaen, vil du se at fakturaen er for foregående måned, altså din siste aktive måned hos oss. Dersom du ikke betaler din siste faktura, vil du få en purring/inkassovarsel måneden etter dette.

Abonnement

For å bestille et abonnement hos oss, endre abonnement, bestille ekstra utstyr eller iplink Soft – enten du er ny eller eksisterende kunde – gå til vår oversikt over abonnement.

Vi har ingen bindingstid.

Vi har en måneds oppsigelsestid som gjelder fra førstkommende månedsskifte.

For eksempel: Dersom du melder oppsigelse i april, vil din oppsigelsesmåned være mai. Ditt abonnement avsluttes når mai måned er ferdig.

Vi etterskuddsfakturerer, og det betyr at alle månedsfakturaer gjelder forrige måned. Vi får henvendelser fra kunder som har fått faktura den første måneden etter oppsigelse. Dersom du kikker på teksten i fakturaen, vil du se at fakturaen er for foregående måned, altså din siste aktive måned hos oss. Dersom du ikke betaler din siste faktura, vil du få en purring/inkassovarsel måneden etter dette.

For å skifte eier på et abonnement må det fylles ut et eierskifteskjema. Skjemaet må fylles ut og signeres av begge parter. Merk også at utstyr som tilhører abonnementet skal overleveres ny eier. Eierskifteskjema finner du i PDF-format her.

Dersom noen skal overta nummeret etter dødsfall, sendes øvrig utfylt eierskifteskjema inn sammen med skifte- eller uskifteattest. Dersom dette er vanskelig, kontakt oss, så hjelper vi å ordne opp i det.

Dersom du skal endre juridisk adresse (altså adressen du er folkeregistrert på) eller post-adresse må du sende oss en epost til hjelp@iplink.no så hjelper vi deg å ordne det. Vi minner om at det er ditt ansvar å holde adressen oppdatert, da vi dessverre ikke kan drive adressevask for våre kunder. Mottar du ikke et brev som er sendt til adressen du har registrert hos oss, er dette likevel ansett som levert fra vår side.

Vi har også lagt ut en funksjon på Min Side hvor vi ber deg fylle inn nødnummer-informasjon som gjelder ditt nummer. Dette er ikke det samme som juridisk adresse eller post-adresse! Når du oppgir adresser der vil vi overføre informasjonen om adressen du har huket av for i øyeblikket til en database som ruter deg til riktig nødsentral i forhold til den oppgitte adressen. Oppgi der det er mulig alle adresser IP-telefonen du ringer med kan befinne seg på, for eksempel: adressen til hytta, feriehuset, hotellet, en venn, en slektning. Du kan lagre flere alternativ, og huke av for det som stemmer i øyeblikket.

Vi gjør oppmerksom på følgende:

  • Denne informasjonen er taushetsbelagt og vil kun brukes til nødnummerruting
  • Å fylle inn adresse her er ingen erstatning for å gi informasjon muntlig når man ringer nødnummer. Oppgi alltid hvem, hvor, hva når du ringer nødnummer

Alle kan reservere seg mot katalogoppføringer og opplysningstjenester, og det er gratis å være oppført i dem. Dette velger du selv når du bestiller abonnement. Dersom du ønsker å endre denne innstillingen, ta kontakt på epost hjelp@iplink.no, så hjelper vi deg.

Har du feil informasjon i oppføringen i telefonkatalogen? Vi leverer kun informasjon til 1881.no, samt trykte kataloger. Dersom du har feil oppføring hos 1881.no kan du ta kontakt med oss for å oppdatere denne. Dersom du har feil informasjon, eller finner din oppføring på andre sider – for eksempel 180.no, kan vi dessverre ikke hjelpe deg. Denne informasjonen har i så fall den aktuelle katalogen fått fra noen andre enn oss. Ta i så fall direkte kontakt med katalogen, så kan de hjelpe deg å finne ut hvor oppføringen kommer fra, samt endre denne.

Vi aksepterer kun skriftlig oppsigelse. Ingen som jobber hos oss har lov å akseptere oppsigelse via telefon. Det holder å sende oss en epost, send oppsigelsen til hjelp@iplink.no. Har du ikke anledning til å sende oss epost kan du også sende oss god gammeldags brevpost, eller få noen du kjenner til å sende epost for deg.

Vår brevpost-adresse er:
iplink AS
Postboks 2544 Strømsø
3003 Drammen

Når vi registrerer din oppsigelse vil du få en oppsigelsesbekreftelse. I denne står det nærmere informasjon om oppsigelsestid, deaktiveringsdato og eventuelt retur av utstyr. Det står også når du kan forvente din siste faktura, som vil komme etter deaktiveringsdato. Vennligst les oppsigelsesbekreftelsen nøye.

I perioder med stor pågang kan det ta flere dager før vi får sendt ut oppsigelsesbekreftelsen. Dette vil aldri påvirke din oppsigelsestid, som alltid regnes fra mottatt epost eller mottatt brev sin dato.

Dersom du har sagt opp, men ikke mottatt noen oppsigelsesbekreftelse innen 2 uker, ber vi deg umiddelbart sende en kopi av tilsendt oppsigelse eller kontakte oss på telefon 31 90 05 00 så vi kan sjekke at oppsigelsen har blitt korrekt registrert.

For å viderekoble ditt telefonnummer, logg først inn på Min Side. Velg deretter «telefonnummer». Velg så den lille blyanten ved siden av nummeret du vil viderekoble for å åpne en dialog for å redigere nummeret.

Velg plusstegnet ved siden av «viderestilling» for å se dine alternativ.

Ubetinget viderestilling betyr at alle samtaler kobles umiddelbart direkte videre til det nummeret du angir i feltet etter. Huk av i ruten dersom du ønsker det, og fyll inn nummeret det skal kobles videre til, trykk deretter lagre.

Avlogget viderestilling (eller pålogget ikke svar) betyr at dersom fastnummeret ditt ikke er mulig å nå (for eksempel hvis adapteren slutter å fungere, eller du logger av din softphone), vil alle samtaler kobles umiddelbart direkte videre til nummeret du angir i feltet etter. Men dersom fastnummeret ditt er mulig å nå, vil samtalen gå til din adapter eller softphone som vanlig. Du kan også fylle inn et antall sekunder du ønsker at det skal ringe på fastnummeret før en eventuell viderekobling skjer, dette gjør du i feltet «Pålogget ikke svar tidsavbrudd». Dersom du ikke ønsker den siste funksjonen kan du fylle inn 999 sekunder i feltet, da vil den i praksis aldri slå inn.

Viderekobling til utenlandske telefonnummer Det gis ikke anledning til at kunden selv oppretter viderekobling til utenlandsk telefonnummer av sikkerhetsmessige årsaker. For å opprette dette, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Dersom telefonnummeret ditt har blitt sperret uten at du kjenner til årsaken, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

IP-telefoni

Selvfølgelig kan du det!

Overgangen fra gammeldags fasttelefoni over kobberlinjer til IP-telefoni er veldig enkel. Du kan til og med bruke det samme telefonapparatet ditt videre, ved å koble en av våre telefoniadapter mellom din internettrouter og telefonapparatet.

IP-telefoni er 100% avhengig av å ha en tilkobling til internett, så dersom internettforbindelsen din går ned eller strømmen går, vil også telefonforbindelsen din gå ned.

Ved å legge inn en betinget viderekobling på Min Side kan du velge at dersom ditt fastnummer av en eller annen grunn ikke skal være tilgjengelig (for eksempel dersom internettforbindelsen bryter) skal alle samtaler i det tilfellet viderekobles til for eksempel et mobilnummer. Slik går du aldri glipp av innkommende samtaler, selv om uhellet skulle være ute.

VOIP bruker ulike codecer. Vi tar nå utgangspunkt i den vanligste og generelt ansett som den beste som er G711a. Det er også codecen som tar størst båndbredde. Det finnes noen som kan ned til halvere (og mer) størrelsen på pakkene som sendes, men det går utover hvordan samtalen oppleves for begge parter.

G711 tar omtrent 87 kilobits pr. sekund for en samtale. G711 tar altså 5220 kilobits pr. minutt for en samtale, altså 652 kilobytes (KB). Dette gjelder én vei, så vi dobler det for begge veier og kommer til 1304 KB, omtrent 1,3 MB pr. minutt med samtale. For en times samtale er vi opp i ca. 80 MB.

Altså: Ca. 1,3 MB pr. minutt med samtale med meget god kvalitet.

Du kan ta med IP-telefoni over hele Norge (og verden!) og fortsatt ringe på det norske fastnettet. Det kan dessverre være en utfordring om man må ringe et nødnummer, da nummeret du ringer fra ofte bestemmer hvilken sentral du får kontakt med. For eksempel: Ringer du med IP-telefon fra Oslo med et Rogalands-nummer, kommer du til Rogaland sin nødsentral, og må derfra settes over.

Vi har derfor lagt ut en funksjon på Min Side hvor vi ber deg fylle inn nødnummer-informasjon som gjelder ditt nummer. Når du oppgir adresser der vil vi overføre informasjonen om adressen du har huket av for i øyeblikket til en database som ruter deg til riktig nødsentral i forhold til den oppgitte adressen. Oppgi der det er mulig alle adresser IP-telefonen du ringer med kan befinne seg på, for eksempel: adressen til hytta, feriehuset, hotellet, en venn, en slektning. Du kan lagre flere alternativ, og huke av for det som stemmer i øyeblikket.

Vi gjør oppmerksom på følgende:

  • Denne informasjonen er taushetsbelagt og vil kun brukes til nødnummerruting
  • Å fylle inn adresse her er ingen erstatning for å gi informasjon muntlig når man ringer nødnummer. Oppgi alltid hvem, hvor, hva når du ringer nødnummer